60-70 kpl
- 100 g kuorittuja manteleita
- 75 g pistaasipähkinöitä (suolattuja)
- 1 (luomu)appelsiini
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl (ruoko)sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
1. Kuori pistaasipähkinät. Rouhi pähkinät ja mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi.
2. Pese appelsiini hyvin ja raasta oranssi kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet kananmunia lukuun ottamatta keskenään.
3. Lisää kananmunat kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Muovaa taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi noin 35 cm:ä pitkää tankoa. Nosta tangot uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
5. Ota tangot uunista ja laske uunin lämpö 125:een asteeseen. Leikkaa tangot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta pelti takaisin uuniin. Anna korppujen kuivahtaa uunin lämmössä vielä noin 10 minuuttia.
Kotivinkki 17.11.2010-
Kommentit