60-70 kpl

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 75 g pistaasipähkinöitä (suolattuja)
  • 1 (luomu)appelsiini
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl (ruoko)sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa

1. Kuori pistaasipähkinät. Rouhi pähkinät ja mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi.

2. Pese appelsiini hyvin ja raasta oranssi kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet kananmunia lukuun ottamatta keskenään.

3. Lisää kananmunat kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Muovaa taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi noin 35 cm:ä pitkää tankoa. Nosta tangot uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

5. Ota tangot uunista ja laske uunin lämpö 125:een asteeseen. Leikkaa tangot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta pelti takaisin uuniin. Anna korppujen kuivahtaa uunin lämmössä vielä noin 10 minuuttia.

Kotivinkki 17.11.2010-