Neljälle

  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 rkl tuoretta minttusilppua
  • 1 sipuli
  • 3 rkl saksanpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 400 g pennepastaa
  • (parmesaaniraastetta tai -lastuja)

Pilko sipuli ja paloittele kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet. Rouhi pähkinät.

Mittaa oliiviöljy paistinpannulle. Anna kuumentua. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kesäkurpitsapalat ja pähkinärouhe. Anna kypsyä. Lisää kypsyymisen loppuvaiheessa sekaan puristettu valkosipulin kynsi ja minttusilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele halutessasi pinnalle parmesaania. Tarjoa keitetyn pennepastan kera.

-Lehdestä-