4 annosta

  • 4 viipaletta leipää
  • margariinia
  • 400 g sieniä, esim. herkkusieniä, tatteja tai kantarelleja
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • (muskottipähkinää)

Voitele uuninkestävät annoskulhot. Voitele leivät ja laita ne kulhoon voideltu puoli ylöspäin.

Sekoita puhdistetut ja paloitellut sienet, kerma, sitruunamehu ja mausteet kulhossa. Nostele sieniseos kulhoihin. Täytettä saa olla runsaasti, sillä sienet kutistuvat kypsyessään. Paina täytettä kevyesti, jotta saat sienitäytteen mahtumaan.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes sienet ovat pehmenneet. Tarjoile kuumana. Sienikupit sopivat lisäkkeeksi tai alkupalaksi.

-Yhteishyvä 8/03-