Noin 15 kpl

  • 100 g voita tai margariinia
  • 100 g tummaa suklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata

1. Sulata kattilassa rasva ja paloiteltu tumma suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suolaa. Vatkaa munat ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.

3. Lisää hieman jäähtynyt suklaarasvaseos munavaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhoseos sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Kauli kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä taikinasta noin 21 x 35 cm:n levy. Leikkaa keksit taikinapyörällä noin 7 sentin kokoisiksi neliöiksi. Nostele leivinpaperoidulle pellille ja jätä väleihin hieman leviämisvaraa.

5. Paista 200 asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

-Kotiliesi 1.2.2011-