• 2½ dl rasvatonta maitoa
  • 25 g hiivaa (puoli palaa)
  • 1 tl suolaa, 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g Becel leivontamargariinia

Täyte:

  • 1 l marjoja
  • 3 tl perunajauhoja
  • ½ dl sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon. Lisää sokeri, jauhettu kardemumma ja suola. Alusta taikina vehnäjauhoilla. Lisää alustuksen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen Becel leivontamargariini. Alusta taikina niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Kohota kolminkertaiseksi. Kauli ohueksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pohjalle perunajauhoja ja levitä marjat päälle. Mausta sokerilla. Paista piirakka 225 asteessa 12-15 minuuttia.

-Sparin esite