20 kpl

  • 2 pitkää kesäkurpitsaa
  • 10 herkkusientä
  • 10 kpl kivettömiä mustia oliiveja

Marinadi

  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
  • 3 dl oliiviöljyä
  • 2 tl tuoretta hienonnettua timjamia
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Täytetahna

  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl maustamatonta soijajogurttia
  • 2 tl oliiviöljyä

Lisäksi

  • cocktailtikkuja

1. Sekoita marinadin ainekset. Puhdista ja puolita sienet ja laita ne marinadiin. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa kahtia. Höylää kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita, leveitä ja pitkiä siivuja. Laita siivut marinadiin. Anna marinoitua ainakin tunnin ajan. Sekoittele aineksia välillä varovasti, jotta marinadi levittyy tasaisesti.

2. Sekoita kaikki täytetahnan ainekset keskenään. Nosta kesäkurpitsasiivut marinadista ja levitä niille täytetahnaa. Laita siivun toiseen päähän herkkusieni ja oliivi ja kääri rullalle. Kiinnitä cocktailtikulla.

3.  Lado rullat uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä suupalana illanistujaisissa tai lisukkeena aterialla.

-Kevyt kokki 12/2011-