6 annosta

  • 10 täysjyvälasagnelevyä

Tomaattikastike

  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g juuriselleriä
  • 1½ kg kypsiä tomaatteja
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½-1 ruukku basilikaa
  • 50 g kivettömiä oliiveja

Väliin ja pinnalle

  • 1 dl parmesaanijuustoa

1. Kuullota pannulla öljyssä kuoritut ja hienonnetut sipulit. Lisää hienonnettu juuriselleri ja anna pehmentyä. Poista tomaateista kannat, paloittele ne ja lisää pannulle. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta 30 minuuttia. Lisää silputut basilikanlehdet ja oliivit.

2. Voitele vuoka ja nosta pohjalle kerros tomaattikastiketta ja päälle lasagnelevyjä ja ripaus parmesaanijuustoa. Toista tätä 3-4 kertaa ja jätä päällimmäiseksi tomaattikastiketta ja juustoa.

3. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 40 minuuttia. Anna kypsän lasagnen vetäytyä folion alla noin vartin verran ennen tarjoilua.

-KG tammi-helmikuu 2011-