• 1 litra tuoretta tai 250 g pakastettua pinaattia
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl maapähkinä-  tai mantelirouhetta
  • 3 rkl auringonkukkaöljyä
  • 3 rkl grahamjauhoja
  • 5 dl vettä tai soijamaitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria tai chiliä maun mukaan, myös yrttimausteet sopivat

Höyrytä tuoretta pinaattia n. 10 min ja pilko se pieneksi. (Sulata pakastepinaatti kattilassa tai mikrossa). Pilko sipuli pieneksi ja kuullota sipulia ja pinaattia öljyssä kattilassa. Lisää maapähkinärouhe ja mausteet. Kypsennä seosta vähän aikaa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja kaada joukkoon lopuksi vesi/soijamaito. Anna hautua n. 15-20 minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa käyttämäsiäsi mausteita. Tähän ruokaan voit myös halutessasi lisätä kaikenlaisia kasviksia, kuten porkkanaa, perunaa ja kesäkurpitsaa. Muhennos on hyvää myös riisin kanssa. Lisää jauhot huolellisesti sekoitellen ja kaada sekaan lopuksi kermamaito. Anna hautua.

-Animalia-