Neljälle

  • ½ dl ruskeaa sokeria
  • 6 luumutomaattia
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • 100 g tomaattipestoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 200 g voitaikinaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ripottele sokeri uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 22 senttiä. Halkaise luumutomaatit ja asettele vuokaan leikkauspinta alaspäin. Ripottele  tomaattipestoa tomaattien päälle ja mausta täytteet suolalla sekä pippurilla. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta se tomaattien päälle kanneksi. Paista torttua uunin alaosassa ritilän päällä 200 asteessa 35-40 minuuttia. Anna tortun jäähtyä haaleaksi ja kumoa se suoraan tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla yrteillä.

Vinkki: Voit laittaa tomaattien sekaan myös basilikapestoa ja mozzarellajuustoa.

-Lehdestä-