4 annosta

  • 300 g parsakaalia
  • 5 rkl pinjansiemeniä
  • 1 ruukku basilikaa
  • veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ripaus mietoa chilirouhetta
  • 1 dl raastettua pecorinojuustoa
  • noin 1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • tuorepastaa, esim. spaghettia

Poista parsakaalin varresta kuivahtanut leikkauspinta ja kuori varsi. Paloittele parsakaali ja keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.

Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää parsakaalit, basilika, valkosipuli, sitruunaraaste, chilirouhe ja juustoraaste. Aja tasaiseksi. Lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen niin, että seos on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevamman kastikkeen. Tarjoile parsakaalipesto keitetyn tuorepastan kanssa.

-Anna 10.3.2011-