Noin 40 kpl

  • 100 g voita tai margariinia
  • 100 g tomusokeria
  • 2 luomukananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

1. Paloittele huoneenlämpöinen voi tai margariini. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

3. Muotoile taikinasta kolme tasakokoista tankoa ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista taikinatankoja 175 asteisen uunin keskitasolla puoli tuntia.

5. Leikkaa tangot hieman vinottain muutaman sentin paloiksi. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista tankoja uunin keskitasolla puolisen tuntia.

6. Jäähdytä korput ja säilytä ne kauniissa lasipurkissa.

-Kotivinkki 2010-