4 hengelle

  • 300-400 g täysjyväspagettia
  • 1 (250 g) kesäkurpitsa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½-1 tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja jätä  joukkoon noin desilitra keitinlientä. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi. Voit käyttää leikkaamiseen myös mandoliinia. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Lisää joukkoon hienoksi raastettu valkosipuli. Kuullota valkosipulia hetki ja lisää joukkoon chilihiutaleet, tomaattimurska ja kesäkurpitsa. Jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon ruohosipulisilppu. Sekoita. Kaada kesäkurpitsaseos spagetin joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Ripottele kunkin annoksen päälle parmesaania.

-Kodin kuvalehti 19.5.2011-