4 annosta

  • 700 g perunoita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2x2 cm pala inkivääriä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 paprika
  • 1 prk (250 g) kikherneitä
  • 1½ dl vettä
  • 1 tl suolaa

Pinnalle

  • hienonnettua persiljaa tai korianteria

1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Kuori ja raasta joukkoon inkivääri. Lisää mausteet ja perunat ja kääntele hetki.

2. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Kaada perunat uuninkestävään pataan ja lisää joukkoon paprikat ja kikherneet liemineen sekä vesi. Mausta suolalla ja kääntele ainekset sekaisin. Peitä pata kannella ja anna hautuaa 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Hienonna padan päälle persiljaa tai korianteria.

Kokeile pataan myös porkkanaa, kukkakaalia tai kesäkurpitsaa. Täyteläisyyttä saat tarjoilemalla padan seurana ruokajogurttia, ja lisää potkua antaa ½ tl chilirouhetta tai teelusikallinen garam masalaa.

-Kg maalis-huhtikuu 2011-