18-20 kpl

Pullataikina:

  • 2½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 3/4 dl sokeria
  • ½ muna
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g margariinia

Täyte:

  • 1 prk rahkaa
  • ½ munaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Laita rahka siivilään valumaan taikinan valmistamisen ajaksi. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee 42 asteisen nesteen ja hiiva lisätään jauhojen kanssa. Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä rahkatäyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta viipaleita. Nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

-Yhteishyvä 3/05-