4 annosta

  • 4 maalaisleipäviipaletta
  • 1 dl tapenadea eli oliivitahnaa
  • 4 portobello-sientä
  • 2-3 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Koristeeksi:

  • tuoretta timjamia

Paahda leipäviipaleet kuivalla, kuumalla pannulla molemmin puolin. Voit paahtaa leipiä myös 225 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Sivele leiville tapenadea.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää kokonaiset portobello-sienet. Paista välillä käännellen 3-4 minuuttia. Asettele sienet leipäviipaleille.

Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreella timjamilla.

Vinkki: Voit paistaa leivälle myös vuohenjuustoviipaleen. Jos et läöydä portobellosieniä, käytä esimerkiksi kuutioituja kantarelleja, viipaloituja herkkusieniä tai siitakesieniä.

-Kodin kuvalehti 2.12.2010-