40-50 kpl

  • 200 g vegaanista margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Väliin:

  • omenasosetta, vadelmamarmeladia tms.

Päälle:

  • sokeria

Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hieman ja lisää sokeri. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa ja lisää joukkoon jauhot, joihin on jo sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Painele taikina jälkiruokalusikkaan ja vedä se siitä pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 12-15 min. Kun keksit ovat jäähtyneet, laita keksin tasaiselle puolelle ohuehko kerros marmeladia ja paina toinen puolikas sitä vasten. Kierittele lusikkaleivät lopuksi sokerissa.

-Animalia 2/2010-