Neljälle

  • 5 palaa maalaisleipää
  • 60 g voita
  • ½ dl aaprikoosihilloa
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kahteen osaan ja voitele ne voilla ja aprikoosihillolla. Leikkaa kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi. Voitele uuninkestävä vuoka, asettele leipäpalat vuokaan päällekkäin ja ripottele aprikoosipalat joukkoon. Sekoita kerma, maito, kananmuna sekä sokeri sekaisin ja kaada leipäpalojen päälle. Anna seistä 15 minuuttia ja paista sitten uunissa noin 40 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki: Vaihda aprikoosihillo appelsiinimarmelaadiksi.

-Lehdestä-