Valmistus 30 minuuttia + perunoiden keittäminen ja vetäytyminen

8 lisäkeannosta, yksi annos 285 kcal.

  • 1 kg perunaa
  • 500 g (n. 4 vartta) raparperia
  • 1 sipuli
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • ½ mieto punainen tai vihreä chili
  • ½ tl suolaa
  • 4 tl sokeria

Kastike:

  • 2 prk kevytkermaviiliä
  • 2 dl kevytmajoneesia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 tl vahvaa sinappia
  • 2/3 tl suolaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

1. Keitä perunat kypsiksi mutta napakoiksi, anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi.

2. Huuhdo raparperinvarret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli, raparperi ja inkivääri öljyssä paistinpannulla.

3. Poista chilistä siemenet, hienonna palon puolikas joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla.

4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele perunoiden ja raparperiseoksen kanssa salaatiksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Nauti esimerkiksi leivän päällä.

-Kevyt kokki 6/2011-