Noin 20 pientä bliniä

  • 2 prk (a 200 g) kermaviiliä
  • 1/3 pala hiivaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl lämmintä maitoa
  • 25 g sulatettua voita

Paistamiseen:

  • voita

1. Valuta kermaviilit kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kermaviiliin. Lisää ruisjauhot ja sokeri. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota tunti lämpimässä paikassa.

2. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauho ja suola. Anna nousta vielä noin tunti.

3. Erottele juuri ennen paistamista valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset eri kulhossa vaahdoksi. Lisää keltuaiset, lämmin maito ja voisula taikinaan. Nostele viimeiseksi valkuaisvaahto blinitaikinaan.

4. Paista voissa ohukaispannulla paksuhkoja pieniä blinejä. Tarjoile mädin, punasipulin ja smetanan kanssa.

-Kotiliesi 30.11.2010-