• 1 vaalea paahtoleipä
  • 1 ruisvuokaleipä

Kostutus:

  • 2 dl kasvis- tai kalalientä (fondista)

Täyte:

  • 250 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 4 keitettyä munaa
  • 1 nippu tilliä ja ruohosipulia
  • 1 putkilo (225 g) mätitahnaa
  • 250 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 1 tlk (200 g) kermaviiliä
  • ripaus mineraalisuolaa ja valko- tai sitruunapippuria

Pinnalle:

  • pehmeää kevytsulatejuustoa
  • kylmäsavukirjolohta ja/tai katkarapuja
  • sitruunaa
  • tilliä

Tee ensin täyte. Hienonna kylmäsavukirjolohi. Kuori ja hienonna keitetyt munat. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita hienonnettujen aineiden joukkoon mätitahna, tuorejuusto sekä kermaviili ja mausta seos maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla sekä valko- tai sitruunapippurilla.

Leikkaa leipäviipaleista kovat reunat pois ja tasaa viipaleet samankokoisiksi. Kokoa kakku folioarkun päälle. Pane kaksi leipäviipaletta rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta viipaleet kasvis- tai kalaliemellä.

Levitä leipäviipaleille täyteseosta. Tee samaan tapaan seuraavat kerrokset ja levitä viimeisen täytekerroksen päälle loput kostutetut leipäviipaleet. Kääri kakku tiukasti folioon ja pidä jääkaapissa seuraavaan päivään, jotta kakku mehevöityy ja maut tasaantuvat.

Avaa foliopaketti ja nosta kakku tarjoiluvadille. Levitä sulatejuusto kakun päälle ja reunoille ja koristele kakku kalalla ja/tai katkaravuilla sekä sitruunalla ja tillillä.

-Jostakin lehdestä-