• n. 700 g punajuuria
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 pienehköä porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 rkl öljyä
  • 1,5-2 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tlk kikherneitä
  • suolaa ja pippuria

1. Kuori punajuuret, leikkaa ne suikaleiksi ja sipulit puolirenkaiksi. Silppua myös valkosipuli sekä pilko porkkanat ja sellerit.

2. Kuullota kattilan pohjalla öljyssä sipuleita minuutin verran. Lisää punajuuret, porkkanat ja sellerit. Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja laakerinlehdet sekä punaviinietikka ja sokeri. Anna kiehua noin tunti keskilämmöllä tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon kikherneet ja anna vielä kiehahtaa. Punajuurikeitto on parhaimmillaan ruisleivän kanssa.

-Animalia 1/2011-