12 annosta

  • 3 dl bulgursuurimoita
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 12 kuivattua luumua
  • 80 g pinjansiemeniä

Chilikastike:

  • ½ dl chilikastiketta
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • ½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2 tl sambal oelek-chilitahnaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jeeraa

Lisäksi:

  • tuoretta persiljaa

1. Keitä bulgursuurimot kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi palsternakka, porkkanat ja punasipuli. Kuumenna kasarissa öljy ja kuullota kasviksia 5 minuuttia, kunnes juurekset hieman pehmenevät.

2. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja luumut. Lisää paprikat, tomaatit ja luumut kasvisten joukkoon kasariin. Kääntele ainekset sekaisin. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

3. Sekoita chilikastikkeen ainekset keskenään. Nosta tarjoilukulhoon lämmin kasvisseos, bulgur, paahdetut pinjansiemenet ja kastike. Kääntele ainekset sekaisin ja ripottele pinnalle koristeeksi tuoretta persiljaa.

KG 7/2010-