5 annosta

  • 1 pkt (400 g) Pirkka-piirakkataikinaa

Täyte:

  • 1 ps (450 g) Pirkka grillattuja Välimeren vihanneksia (pakaste)
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl Pirkka-emmentalmozzarellaraastetta
  • 1 tlk (2 dl) Pirkka ruokakermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ½ rkl tuoretta oreganoa tai rosmariinia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • noin 200 g vuohenmaitojuustoa (Chevre)

Nipistele sulaneet taikinalevyt pitkältä sivulta yhteen ja taputtele taikina pohjaksi piirakkavuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään kovettumaan.

Kiehauta jäiset pakastevihannekset pannulla ilman öljyä pakkauksen antaman ajan ja mausta varovasti suolalla.Pistele jähmettynyt piirakkapohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 8-10 minuuttia.

Lado kasvikset juustoraasteen kanssa kerroksittain piirakkapohjalle. Leikkaa vuohenjuusto noin puolen sentin viipaleiksi ja asettele kiekot tasaisesti piirakan päälle. Vatkaa munat ja ruokakerma sekaisin ja mausta seos pippurilla, yrteillä ja valkosipulilla. Kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia. Piirakka on kypsä, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

-Ruoka Pirkka 22.7.2006-