4 annosta

  • 300 g täysjyväpastaa
  • 3-4 l vettä
  • ½ tl suolaa

Kastike

  • 1 rasia (200 g) herkkusieniä
  • 1 valkopsipulinkynsi
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 100 g tuorepinaattia tai 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
  • ripaus vastarouhittua mustapippuria
  • (ripaus muskottipähkinää)
  • ½ dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

1. Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja pasta. Valmista kastike pastan kypsyessä. Puhdista herkkusienet ja poista niistä jalat. Leikkaa lakit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.

2. Kuumenna öljy pannussa. Paista siinä herkkusieniä melko kovalla lämmöllä kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää valkosipulisilppu ja huuhdeltu ja valutettu tuorepinaatti. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ensin mikrossa.

3. Paista pinaattia muutama minuutti kunnes ylimääräinen kosteus on haihtunut.

4. Lisää ruokakerma ja mausta mustapippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

5. Annostele valutettu pasta lautasille. Lisää päälle kastiketta. Ripottele päälle paahdettuja auringonkukansiemeniä.

-Kevyt kokki 6/2011-