10 annosta

  • 2 ps (a 250 g) Pirkka-naposteluporkkanoita
  • ½ l vettä
  • ½ tl suolaa

Marinadi:

  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl Pirkka-inkivääritahnaa
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½-1 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa

Sekoita puristettuun appelsiinin mehuun kuoriraaste, inkivääritahna, suola, mustapippuri, öljy ja hunaja.

Keitä naposteluporkkanoita kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet.

Kaada keitinvesi pois ja sekoita kuumien porkkanoiden joukkoon marinadi sekä rakuunaa. Anna maustua kannen alla vähintään ½ tuntia.

-Pirkka-