Gluteeniton, laktoositon

4 annosta

  • 200 g  siitakesieniä, osterivinokkaita tai ruskeita herkkusieniä
  • 2 salottisipulia tai 1 pieni punasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ruukku basilikaa

Marinadi:

  • 1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • pari kourallista erilaisia salaatinlehtiä

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sienet, sipulit sekä valkosipuli ja paista niitä hetki. Siirrä sienet kulhoon.

Hienonna basilika. Sekoita basilika sienten joukkoon. Sekoita keskenään viinietikka, hunaja ja öljy. Mausta marinadi sipuli-sieniseoksen päälle. Anna maustua jonkin aikaa.

-Seura 10/2011-