Valmistus 20 minuuttia

5 annosta, yksi annos 420 kcal

  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 l puhdistettuja ruokasieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä)
  • ½-1 punainen mieto chili
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 dl ruokakermaa (tai soijakermaa)
  • ripaus vastarouhittua mustapippuria
  • ½ dl parmesaanijuustoa lastuina

Lisäksi:

  • 400 g gluteenitonta, munatonta pastaa
  • 4-5 l vettä
  • 1 tl suolaa

1. Kuori ja silppua sipulit. Viipaloi tai suikaloi kesäkurpitsa. Silppua sienet. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienommaksi.

2. Paista sieniä kuumassa ja kuivassa pinnoitetussa pannussa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

3. Lisää pannuun öljy ja kuullota siinä sipuleita, kesäkurpitsaa ja chiliä. Paista keskilämmöllä, kunnes ainekset ovat pehmeitä. Lisää ruokakerma ja hauduta hetki. Mausta lopuksi pippurilla ja tarkista maku.

4. Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita se sienikastikkeeseen. Viimeistele annokset juustolastuilla.

-Kevyt kokki 12/2011-