• rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 patonki

Basilikaöljy:

  • 2 dl basilikanlehtiä
  • 1 dl öljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa

1. Halkaise kirsikkatomaatit. Poista siemenet. Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Lado tomaatinpuolikkaat leivinpaperilla suojatulle uunipannulle.

2. Pane tomaatit uuniin ja laske saman tien lämpötila 100 asteeseen. Kuivata tomaatteja uunissa noin tunnin ajan.

3. Leikkaa patonki vinoiksi viipaleiksi. Lado viipaleet uuniritilälle ja paahda 150 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

4. Mittaa basilika, öljy ja mausteet tehosekoittajaan. Pyöräytä ainekset kastikkeeksi.

5. Valuta öljyä paahdetuille patonkiviipaleille. Aseta patongille tomaatinpuolikkaat ja valuta päälle basilikaöljyä.