4 annosta

  • 2 dl kuivia herneitä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 muna
  • 1½ tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Huuhtele herneet ja liota niitä runsaassa vedessä yön yli. Valuta. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna herneet, sipuli, valkosipulinkynnet, muna ja mausteet tehosekoittimessa. Lisää tilkka vettä, jos massa on liian jäykkää. Muotoile massasta kostutetuin käsin sentin paksuisia pieniä pihvejä (halkaisija 3-4 cm).

Kaada pannulle noin kahden sentin kerros öljyä. Kuumenna rasva ja paista pihvit siinä nopeasti kullanruskeiksi. Älä lado pannua liian täyteen, vaan paista pihvit erissä. Nosta paistuneet pihvit talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva ei vetistä niiden pintaa. Tarjoa pihvit valmiin tsatsikin kanssa.

-Me naiset 3.3.2011-