• 200 g keltaisia linssejä
  • 4 lipstikanlehteä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • 8 dl vettä
  • tuoretta lipstikkaa

1. Huuhtele linssit hyvin.

2. Silppua lipstikka ja sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja kuutioi.

3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota silputut kasvikset öljyssä, lisää laakerinlehdet, kurkuma hunaja ja suola sekä linssit ja lopuksi vesi.

4. Anna keiton porista hiljalleen matalalla lämmöllä. Sekoita välillä, jottei keitto ota pohjaan.

5. Silppua keiton pinnalle tuoretta pienilehtistä lipstikkaa.

-Kotiliesi 7.6.2005-