4:lle

  • 1 salottisipuli
  • tilkka öljyä kuullottamiseen
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl kasvislientä

Lisäksi:

  • ½ sitruunan puristettu mehu
  • 3 rkl  hienonnettua tuoretta tilliä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • ½ sitruunan raastettu kuori

1. Hienonna sipuli. Kuullota se kattilassa öljytilkassa. Lisää riisi ja sekoita.

2. Lisää kattilaan kasvisliemi ja kiehauta seos.

3. Alenna levyn lämpö  ja peitä kattila kannella. Hauduta riisiä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Älä nosta kantta haudutuksen aikana.

4. Kun riisi on kypsää ja kaikki neste on imeytynyt siihen, sekoita riisin sekaan sitruunanmehu-, kuori ja hienonnetut yrtit.

-Kotivinkki 2.3.2011-