6-8 annosta

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 munaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 dl manteleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:

  • voita

Lisäksi:

  • vaniljajäätelöä tai ranskankermaa

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on lähes sulaa.

Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Sekoita suklaaseoksen joukkoon, mutta älä vatkaa seosta.

Leikkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhot, pähkinärouheet ja leivinjauhe keskenään ja sekoita suklaaseoksen joukkoon.

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat voilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes taikina irtoilee vuoan reunoilta. Kakku saa jäädä sisältä taikinaiseksi. Anna jäähtyä hetki.

Ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoile lämpimän suklaakakun kanssa vaniljajäätelöä tai kevyesti vatkattua ranskankermaa.

-Kodin kuvalehti 18.11.2010-