Gluteeniton, laktoositon

8 annosta

  • 2 punasipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 200 g siitakesieniä
  • 1 tlk (400/250 g) veteen säilöttyjä kidneypapuja
  • 1 tlk (400/250 g) veteen säilöttyjä valkoisia papuja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tlk (390 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
  • (kasvislientä)
  • 1 rkl oreganoa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna punasipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Puhdista sienet ja halkaise ne tarvittaessa. Valuta ja huuhdo pavut.

Kuumenna öljy padassa. Lisää punasipulit sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää porkkanat, jatka paistamista noin viisi minuuttia. Lisää paprika, kesäkurpitsa sekä sienet ja paista vielä hetki.

Lisää pavut, tomaattimurska ja tarvittaessa tilkka kasvislientä.

Mausta ruoka oreganolla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

-Seura 3.3.2011-