4 annosta

  • 2 rkl pullomargariinia
  • 3 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 4 dl kevytmaitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 500 g pinaattia

1. Huuhtaise pinaatti kylmällä vedellä. Laita lehdet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja painele ne vedenpinnan alle. Keitä noin minuutti.

2. Kaada pinaatit siivilään ja valuta. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Hienonna pinaatti.

3. Mittaa margariini ja jauhot pinnoitettuun kattilaan. Sekoita kuumentaen. Anna seoksen kiehahtaa.

4. Lisää noin puolet maidosta ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suurus sakeuttaa seoksen. Lisää loppu maito ja pinaatti. Sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen porista miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

-Kevyt kokki 12/2011-