6 annosta

  • 1 pkt (225 g) Pirkka-piirakkapohjajauhetta
  • noin ½ l tuoreita sieniä (esim. kantarelleja, siitakesieniä tai herkkusieniä)
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl juoksevaa margariinia
  • 300 g parsakaalia
  • vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tlk (2 dl) Pirkka-kasvirasvasekoitetta
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2 tl Pirkka Provencen mix yrttiseosta
  • 2 dl Pirkka-emmental-mozzarellajuustoraastetta
  • 1 tl rosepippureita

Valmista piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele puhdistetut sienet. Hienonna sipuli. PAloittele parsakaali ja keitä suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna paistinpannu ja lisää sienet. Sekoittele, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannuun rasva ja sipulisilppu. Kuullota hetki.

Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Levitä pohjalle sieni-sipulisilppu ja parsakaalit. Mausta yrttisekoituksella ja suolalla. Sekoita keskenään kasvirasvasekoite ja munat. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja rosepippurit. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.

-Ruoka Pirkka 15.7.2006-