12 kpl

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 1 sipuli
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria myllystä
  • 3 rkl pullomargariinia

Tarjoiluun

  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 150 g kylmäsavustettua lohta
  • 4 rkl maustamatonta paksua jogurttia
  • muutama oksa tilliä

1. Kuori perunat ja sipuli. Raasta ne karkeaksi silpuksi. Mausta raaste suolalla ja pippurilla. Puserra seos mahdollisimman kuivaksi painelemalla sitä siivilässä.

2. Tee seoksesta lettuja ja paista ne margariinissa pinnoitetulla lettupannulla. Paista letut hitaasti miedohkolla lämmöllä, jotta ne pysyvät kasassa ja kypsyvät tasaisesti. Laita paistettujen lettujen väliin pala leivinpaperia, niin ne pysyvät paremmin lämpiminä.

3. Tarjoa hienonnetun sipulin, lohen ja jogurtin kera.  Koristele tillillä.

-Kevyt kokki 12/2011-