30-40 kpl

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 luomukananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja

Päälle:

  • 50 g valkosuklaata
  • ½ dl mantelirouhetta

1. Paloittele huoneenlämpöinen voi tai margariini. Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi.

2. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Pursota taikinasta pyöreitä vannikkeita leivinpaperin päälle.

4. Paista vannikkeita 200 asteisen uunin keskitasolla 5-8 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä vannikkeet.

5. Sulata valkosuklaa ja pursota se vannikkeiden päälle. Ripottele pinnalle vielä mantelirouhetta - se tarttuu sulaan suklaaseen. Anna suklaan kuivahtaa ja pakkaa pikkuleivät purkkiin tai pahvirasiaan. Ne säilyvät hyvin.

-Kotivinkki, Jouluherkut 2010-