4 annosta

  • 1 prk (400/200 g) käyttövalmiita kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ mieto chili
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 omena
  • ½ sitruuna (mehu ja kuori)
  • salaatteja
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli

Kastike:

  • 100 g chevre-juustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Tee ensin kastike. Hienonna juusto kerman ja maidon joukkoon. Mausta hunajalla.

Huuhdo kikherneet kylmällä vedellä ja valuta. Hienonna valkosipuli, chili ja basilika herneiden joukkoon. Paahda pähkinät kuumalla pannulla. Pilko aprikoosit ja omena. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Sekoita ne omenoihin. Revi salaatti, lohko tomaatit ja suikaloi sipuli. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää kastike joukkoon.

Vinkki: Jos keität kikherneet itse, käytä 1½ dl kuivattuja kikherneitä.

-Me naiset 3.3.2011-