• 4 banaania
  • 2 rkl voita
  • ½ tl kanelia
  • 2 rkl hunajaa

Chili-suklaakastike

  • ½ chilipalko
  • 100 g tummaa tai taloussuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita

Lisäksi

  • (vaniljajäätelöä)

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Valmista suklaakastike. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuurioi chili mahdollisimman hienoksi. Paloittele suklaa ja sulata se kermaan sekoitettuna kattilan päällä vesihauteessa. Voit sulattaa suklaa-kermaseoksen myös mikrossa 10 sekunnin jaksoissa;  sekoita massaa jaksojen välissä. Sekoita voi ja chili suklaasulaan.

Mittaa voi, kaneli ja hunaja uuniovuokaan. Sulata seos uunissa. Kuori ja leikkaa banaanit pituussuunnassa puoliksi. Laita banaanit uunivuokaan ja lusikoi päälle hunajavoita. Kypsennä banaaneja uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes banaanit ovat saaneet väriä ja pehmenneet.

Tarjoa uunibanaanit suklaakastikkeen ja halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

-Glorian ruoka&viini 2/2011-