4 annosta
- 1 prk (400/265 g) säilykekikherneitä
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 2 rkl hienoksi silputtua (lehti)persiljaa
Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunamehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.
-Yhteishyvä 3/11-
Kommentit