4 annosta

  • 1 prk (400/265 g) säilykekikherneitä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 rkl hienoksi silputtua (lehti)persiljaa

Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunamehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.

-Yhteishyvä 3/11-