4 hengelle
40 min
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl öljyä
  • 4 porkkanaa
  • 3 sellerinvartta
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 tl ruokosokeria
  • 1 tlk (400 g) kidneypapuja
Tarjoiluun:
  • n. 1 dl parmesaanijuustolastuja
1. Kuori ja paloittele punasipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoinen malto ja hienonna se.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja chili. Kääntele aineksia pannulla hetki, kunnes sipulit hieman pehmenevät.

3. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhdo ja pilko sellerinvarret.

4. Sekoita kasvisliemi ja tomaattimurska keskenään. Kuumenna seos. Lisää joukkoon porkkanat ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää mukaan sipuliseos pannulta ja sellerinpalat.

5. Kypsennä keittoa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää sokeri ja pavut. Kypsennä vielä 10 minuuttia.

6. Tarjoile keitto parmesaanilastujen ja tuoreen leivän kanssa.

-Kotivinkki 2.3.2011-