(Ohje: Lea Honorine/Djurens Rätt) 

Noin 5 annosta

  • ½ kg tuoreita sekasieniä, esim. herkkusieniä, kantarelleja, osterivinokkaita
  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 1 rkl tuoretta tai kuivattua timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl korppujauhoja
  • mahdollisesti soijajauhoa taikinan sitomiseen
  • 1 dl paahdettua mantelirouhetta

Ryöppää sienet muutamassa ruokalusikallisessa vettä ja anna kaiken nesteen haihtua sienistä. Paista sieniä sen jälkeen kevyesti oliiviöljyssä, ota pois levyltä ja anna jäähtyä. Turvota soijarouhetta suolalla maustetussa vedessä ja ruskista sitä sitten sipulin, valkosipulin ja soijakastikkeen kanssa. Hienonna sienet karkeaksi silpuksi tehosekoittimella ja sekoita sienisilpun joukkoon soijarouhe, mantelirouhe, korppujauhot ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Riippuen siitä, paljonko nestettä sienissä on, voi olla tarpeen lisätä soijajauhoa taikinan koossapitämiseksi. Paista siksi ensin kokeeksi yksi pihvi ja varmista lopputulos. Paista pihvit keskilämmöllä oliiviöljyssä, kunnes niissä on hyvä paistopinta kummallakin puolella. Jos haluat välttää soijaproteiinia, soijarouheen voi korvata vihreillä linsseillä, soijakastikkeen kasvisliemellä ja soijajauhot perunajauhoilla.

-fauna.fi-