2 kpl

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl suolaa
  • n. 1½ l vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veden joukkoon. Lisää öljy, suola ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa, kunnes se on  tasainen ja sitkeä. Kohota noin 15 minuuttia leivinliinalla tai muovilla peitettynä. Vaivaa taikinaa vielä kulhossa jonkin aikaa. Ripottele loput jauhot leivinpöydälle ja vaivaa taikinaa vielä pöydällä, kunnes se tuntuu kimmoisalta. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikina pitkänomaisiksi pulliksi ja pane ne voideltuihin vuokiin. Anna kohota kaksinkertaisiksi. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa leivät ritilälle ja anna jäähtyä leivinliinan alla.

-Kotikeittiön parhaat