n. 40 kpl

  • 2½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 banaani
  • 1 muna
  • n. 9 dl vehnäjauhoja
  • 50 g margariinia

Kypsentämiseen:

  • 1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Pinnalle:

  • sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma, survottu banaanisose sekä muna. Sekoita joukkoon vähitellen osa jauhoista. Lisää pehmeä margariini sekä loput jauhoista alustaen. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina neljään osaan. Jaa osat vielä 10 osaan. Leivo jauhoja apuna käyttäen noin 40 pientä pyöreää pullaa. Anna pullien kohota pellillä hetken aikaa. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 4-6 munkkia kerrallaan noin 3 minuutin ajan. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille ja pyörittele ne sitten lämpiminä sokerissa.

-Yhteishyvä 4/05-