6-8  hengelle

  • 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa

Täyte:

  • 2 pientä salaattisikuria
  • 1 lehtisellerinvarsi
  • 75 g Roquefort- tai muuta sinihomejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 luomukananmuna
  • noin ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä

1. Painele taikina yhteen kookkaampaan halkaisijaltaan noin 25 senttimetrin taikinavuokaan tai 2-3 pienempään piirakkavuokaan.

2. Leikkaa siistityt ja pestyt salaattisikurit ja sellerinvarsi ohuiksi suikaleiksi. Levitä ne piiraspohjalle.

3. Yhdistä juustomuru, ranskankerma ja kananmuna. Kaada seos kasvissuikaleiden päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

4. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes piirastaikina on kypsää.

5. Tarjoa lämpimänä rapean salaatin kanssa.

-Kotivinkki, Jouluherkut 2010-