24 kpl

  • ½ pkt (a 400 g) murotaikinaa
  • 75 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/4 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • ½ dl rusinoita

Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Paloittele pähkinät isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kauli murotaikina leivinpaperin päällä 20 cmx30 cm kokoiseksi levyksi. Nosta samankokoiseen vuokaan. Jos sinulla ei ole sopivan kokoista vuokaa, taittele foliosta vuoka uunipellille. Käytä foliovuoan alla leivinpaperia.

Sulata laakeassa kattilassa voi. Lisää fariinisokeri sekä sokeri-vehnäjauhoseos ja maito. Kuumenna. Sekoita joukkoon pähkinät ja rusinat. Kiehauta seos.

Paista muropohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla viisi minuuttia. Kaada päälle toska mahdollisimman tasaisesti. Paista edelleen noin kuusi minuuttia. Siirrä toskalevy leivinpaperilla leikkuulaudalle jäähtymään. Leikkaa levy hieman jäähtyneenä 24 palaan.

-Pirkka-