• 250 g maustamatonta kiinteää tofua
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ps (450 g) Pirkka Wok tai Oriental Wok-vihannessekoitusta (pakaste)
  • ½ dl Pirkka Thai Sweet Chilikastiketta
  • 1-2 rkl marinadia
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (vettä)

Marinadi:

  • 3/4 dl Pirkka Luomu soijakastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa

Huuhtele tofu juoksevalla vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa tofu noin 1½ sentin kuutioiksi. Lado kuutiot tasapohjaisen, sopivan pienen astian pohjalle. Sekoita marinadin ainekset sekaisin ja levitä tofukuutioille. Valele kuutiot marinadilla ja anna maistua kylmässä mieluiten muutama tunti.

Siivilöi tofukuutiot marinadista ja vaaluta. Paista kuutiot kuumassa öljyssä käännellen, kunnes ne saavat hiukan paistoväriä. Siirrä sivuun ja pidä kuumana.

Vokkaa vihannekset pussin ohjeen mukaan 6-7 minuuttia ahkerasti käännellen. Kaada tofukuutiot joukkoon. Mausta vokki chilikastikkeella, marinadilla ja pippurilla. Kuumenna vielä hyvin. Lisää vokkiin hieman vettä, jos se tuntuu liian kuivalta. Tarjoa tofuvokki riisin kanssa.

-Pirkka-