4 annosta

  • 4 kotimaista omenaa
  • 1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
  • 5 dl kevytsiideriä (omena)
  • 1/4 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl perunajauhoja
  • tilkka vettä

Lisäksi

  • 1 dl kevytvispikermaa (rasvaa 23 %)
  • 4 kanelikorppua

Kuori omenat ja poista niistä siemenet. Leikkaa omenat reiluiksi kuutioiksi.

2. Puolita vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta valmiiseen kiisseliin.

3. Lisää kattilaan omenapalat, omenasiideri, sokeri ja sitruunan mehu. Kuumenna seosta hiljalleen, kunnes omenapalat ovat pehmenneet.

4. Suurusta kiisseli kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Kuumenna keitto, kunnes muutama kupla nousee pintaan. Älä keitä.

5. Tarjoa haaleana tai kylmänä pehmeän kermavaahdon ja kanelikorpun kanssa.

-KG syys-lokakuu 2011-