4 annosta
  • 2 punaista paprikaa
  • 200 g halloumijuustoa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 moniviljasämpylää
Munakoisokastike
  • 2 (a 300 g) munakoisoa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa, mustapippuria ja mietoa chilijauhetta
Halkaise paprikat ja munakoiso pitkittäin ja poista paprikasta siemenet ja kanta. Paahda munakoisoja grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta paprikat lopuksi grilliin 15 minuutiksi, kunnes kuoret ovat ruskeita. Poista paprikoista tummuneet kuoret ja nosta syrjään odottamaan. Valmista kastike. Riko seesaminsiemeniä morttelissa. Kaada siemenet tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa. Kaavi lusikalla munakoisosta pehmeät sisukset tehosekoittimeen ja soseuta. Paahda viipaloidut halloumit ja kesäkurpitsat ja halkaistut sämpylät kullanruskeiksi kuumalla parilalla. Täytä hampurilaiset munakoisokastikkeella, paahdetuilla paprika-, kesäkurpitsa- ja halloumiviipaleilla.

-Yhteishyvä 7/09-