4 annosta

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 7-8 dl gluteenitonta kasvislientä (kuutiosta tai fondista valmistettua)
  • 2 rkl silputtua tuoretta minttua
  • 1 dl hienoksi raastettua voimakasta juustoa (esim. parmesaani)
  • ½ dl pähkinärouhetta

1. Kuori ja silppua valkosipulit ja sipuli. Suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä.

2. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota siinä sipulit läpikuultaviksi. Lisää porkkanasuikaleet ja kuullota vielä hetki.

3. Lisää pari desiä kasvislientä. Hauduta risottoa sekoittaen. Lisää kasvislientä vasta edellisen erän imeydyttyä. Jatka näin, kunnes riisi ja porkkanat ovat lähes pehmeitä, noin 15 minuutttia.

4. Ripottele päälle minttua, juustoraastetta ja pähkinöitä.

-Kevyt kokki 12/2011-